Projectoproep voor de sensibilisering van jongeren voor wetenschap en innovatie

Innoviris en visit.brussels organiseren de tweede editie van het I Love Science Festival (ILSF) dat een draaischijf moet vormen van alle initiatieven die bestaan omtrent wetenschapssensibilisering in Brussel.

Het I love Science Festival verzamelt drie dagen verschillende acties die wetenschap en technologie bij jongeren en het ruime publiek willen promoten op één plek in Brussel.

De derde editie van het ILSF zal plaatsvinden van 24 tot 26 april 2020 op Brussels Expo. Het doel van dit wetenschappelijk festival is het aantrekken van een schoolgaand publiek op vrijdag en het ruime publiek op zaterdag en zondag. Het festival is ambitieus en streeft naar minimum 25.000 bezoekers in 3 dagen.

Tijdens het festival zullen er zeer diverse activiteiten worden georganiseerd, zoals animaties, conferenties, bezoek, spektakels, exposities, ateliers, open laboratoria, debatten en rondetafelgesprekken, enzovoort.

Innoviris voorziet een toelage (werking en personeel) voor aanbieders van activiteiten tijdens het festival. Je kan voor deze financiering een projectvoorstel indienen, dat beoordeeld zal worden door de organisatoren bij Innoviris en Visit.Brussels.

Criteria voor aanvragen:

  • De voornaamste doelstelling van de projecten moet zijn om jongeren en/of het ruime publiek te sensibiliseren voor wetenschappen en/of technologie. Projecten die anders worden voorgesteld dan via dit formulier, zullen niet worden weerhouden.
  • Gratis deelname aan de actie voor het doelpubliek.
  • De voorkeur zal gegeven worden aan projecten met zowel een Franstalig als een Nederlandstalig doelpubliek.
  • Aanwezigheid van de activiteit tijdens de volledige drie dagen van het festival.

Meer info op de website van Innoviris

Je projecvoorstel indienen

VUB:

Het R&D secretariaat zal je projectaanvraag naar Innoviris verzenden en daarbij voorzien van de nodige bijlagen (statuten, jaarverslagen, Minimis verklaring). Stuur je afgewerkte projectdossier ten laatste op 27 augustus naar rd.secretariaat@vub.be

Wil je tijdens het schrijven advies of overleggen met iemand van het Science Outreach Office? Mail naar contact@wtnschp.be.

EhB

Neem contact op met Ann Peeters: ann.peeters@ehb.be