VUB-rector Caroline Pauwels wordt de gastcurator van de volgende editie van het toonaangevende festival Theater Aan Zee in Oostende. Het theaterfestival duurt tien dagen in de zomer en biedt naast theater ook ruimte aan muziek, dans en andere (podium)kunsten. Het kinderaanbod wordt voorzien in de vorm van een meerdaagse kinderuniversiteit, met allerhande activiteiten (workshops, interactieve standen, kinderlezingen, …) voor een doelgroep van 6 tot 12 jaar. 

 

DATUM & LOCATIE
Theater Aan Zee is een tiendaags theater- en muziekfestival in de Belgische badstad Oostende. Het festival vindt dit jaar plaats van 29 juli tot en met 8 augustus.

De VUB-Kinderuniversiteit is een tijdelijke opstelling en vindt plaats van 3 t.e.m. 6 augustus. Belangrijk: onderzoekers die deelnemen hoeven niet de volle 4 dagen beschikbaar te zijn.

MOGELIJKE ACTIVITEITEN

  • Doorlopende activiteiten: demonstraties of loop-in-loop-uit sessies
  • Interactieve workshop en doe-activiteiten: activiteiten waar een beperkt aantal deelnemers aan de slag kan op vooraf bepaalde ogenblikken
  • Kinderlezingen: een korte, toegankelijke lezing voor het jonge publiek
  • Andere: wandeling, tentoonstelling, debat, film,…

PRAKTISCH
Het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel staat in voor de organisatie, logistiek en externe communicatie. Daarnaast bieden we ook inhoudelijke ondersteuning en denken we graag mee met de docent of onderzoeker om tot een succesvol concept te komen. Alle voorstellen zijn welkom.

EEN ACTIVITEIT ORGANISEREN?
Meld je voorstel voor maandag 23 maart 2020 aan via het registratieformulier hieronder! Voor meer info kun je bellen naar 02 629 13 68 of mailen naar sammy.leurs@vub.be.

 

Theater Aan Zee 2020

Registratie activiteiten: met dit formulier kan je je activiteit voor TAZ 2020 registreren. Ook als je nog niet alle inhoudelijke of logistieke details van je activiteit kent, kan je ons hier al een algemeen beeld schetsen of aangeven dat je graag deelneemt.
  • Beschrijf hier wat je wil doen en hoe je dat wil aanpakken. Geef, indien mogelijk meer informatie over de doelgroep, de ruimte en materialen die je nodig zal hebben.
    De Kinderuniversiteit op TAZ gaat door van 3 augustus tot en met 6 augustus, telkens van 11u tot 18u. Je kunt de volle 4 dagen deelnemen, maar je kunt ook 1 of meerdere dagen kiezen.
    Overleg met een medewerker van de Science Outreach Office over de inhoudelijke of praktische invulling van je activiteit. Vink dit vakje aan en we nemen contact met je op!